Feelgoodtanten hjälper Dig starta eget

Uppdaterad: 29 okt 2020

Drömmer du om att starta eget men inte riktigt hittat rätt.

Här ger jag dig 5 tips på vad du behöver tänka på för att din satsning skall bli hållbar i längden.


TRENDER

Jag har drivit leksaksaffärer under perioden 1999 till 2016 När jag blickar tillbaka så var det lönsamt de första 10 åren. Men när digitaliseringen tog fart och traditionella leksaker byttes ut mot olika skärmar till barnen, då märktes det på omsättningen. Dessutom tillhörde min målgrupp den kategorin som snabbt fann fördelarna med att handla på nätet.


Slutsats: Jag befann mig inte i någon trend med mina leksaksaffärer.PARTNER

Under mina år som Leksakstant med egna butiker så hade jag stor glädje av leverantörer som alltid levererade och ställde upp med produktbilder och marknadsföringsmaterial.


Som återförsäljare av produkter är det viktigt att ha stabila samarbetspartner i ryggen för att alltid kunna överträffa kundernas förväntningar.


Planerar du att starta eget och erbjuda tjänster. Då är det ju din egen tid du säljer och då är det Du själv som är företaget i det här sammanhanget.


För dig som kikar på möjligheten att starta inom Networkmarketing, då är den här punkten väldigt viktig. Det finns de som hävdar att du skall satsa på ett nystartat företag för att öka chanserna att tjäna pengar snabbt. Ingenting kunder vara mer fel.


Först och främst, seriösa MLM-företag utlovar inte snabba pengar. Det är ett långsiktigt företagande att arbeta inom Multilevelmarketing.

För det andra så är det väldigt få nystartade MLM-företag som överlever.


Du vill finna en stabil partner som har funnits länge så du kan göra en research och säkerställa att företaget kommer finnas kvar om 10, 20, 30 år.

Jag har valt att samarbeta med Nuskin Enterprises som funnits sedan 1984 och är ett börsnoterat bolag.UNIKA PRODUKTER

Jag hade varken resurser eller kunskap att ta fram egna unika produkter under mina år med leksaksaffärer. Men jag förstod vikten av att inte ha samma sortiment som alla andra butiker. Det gjorde att jag reste runt i världen på många leksaksmässor och importerade varumärken som inte fanns på den svenska marknaden. Dessvärre tog det inte så lång tid innan mina konkurrenter upptäckte vad jag hittat och resultatet blev att de stora kedjorna köpte in stora volymer och prispressade..


Det här var en av de viktiga pusselbitarna för mig när jag fick en presentation av denna affärsmöjlighet. Jag såg de unika produkterna med all bakomliggande forskning.


Nuskin är ett forskningsintensivt företag som drivs av innovation. De har hela tiden lanseringar av nya produkter i pipeline vilket gör att media skriver om företaget och marknaden efterfrågar dessa prisbelönta produkter.
INKOMSTMÖJLIGHETER

Med konkurrensen från de stora kedjorna och den ökade näthandeln så var möjligheten att tjäna pengar ytterst begränsad. Vilket ledde till att jag avvecklade min sista leksaksaffär 2015 och sålde nätbutiken www.leksakstanten.se 2016 till Jennifer Lundgren i Borås.


Som franchisetagare till Nuskin så har jag obegränsade inkomstmöjligheter då jag även kan välja att vara franchisegivare. Detta genom att erbjuda andra att starta sin egen nätbutik kostnadsfritt och hjälpa dem till framgång.

TIMING

För Nuskin har det aldrig varit bättre timing. De är världsledande inom kategorin HOMEDEVICES vilken förväntas tredubblas fram till 2024.


Hur timingen ser ut för dig vet bara Du.


Men ibland kan det vara klokt att skapa timing för att få till en önskad förändring i livet.


Jag minns när jag 2016 fick se en affärspresentation av det här affärsverktyget som jag idag arbetar med. Först förstod jag inte så mycket, tyckte det var för bra för att vara sant. Men när jag hade gjort min research och besökt företaget i USA så tänkte jag;


Varför har ingen berättat det här för mig tidigare?
21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla